PMS Fájdalmas a menzesz?

http://www.avivaklub.hu/noi-gondok/pms/ Felejts el a fájdalmat! Természetes megoldás a könnyed női napokért.

Jé! Megjött. Nem is vettem észre.

Ilyet igazán ritkán hallani nőktől. Sokkal inkább sajnálkozó megjegyzések, sóhajtások hallatszanak, amik fájdalmakról, rossz közérzetről testi-lelki görcsökről szólnak. Sokakat gyötörnek a PMS (premenstruációs szindróma) (menstruációt megelőző) tünetek, melyeket az alábbi csoportok szerint lehet meghatározni:

A leggyakoribb tünetek a következők:

• Hangulati zavarok: depresszió, szomorúság, szorongás, harag, ingerlékenység, gyakori hangulatváltozások
• Mentális problémák: csökkent koncentrációkészség, döntésképtelenség.
• Fájdalmak: fejfájás, emlőérzékenység ízületi és izomfájdalmak.
• Idegrendszeri problémák: álmatlanság, aluszékonyság, étvágytalanság, bizonyos ételek túlzott kívánása, fáradtság, levertség vagy éppen mozgás és beszédkényszer, a nemi késztetés megváltozása, ügyetlenség, szédülés
• Gyomor-bélpanaszok: hányinger, hasmenés.
• Vegetatív zavarok: erős szívdobogás-érzés, fokozott verejtékezés.
• Só- és vízvisszatartás: puffadás, testsúly-növekedés.
• Bőrpanaszok: zsíros bőr és haj.

Amikor eljön a menzesz napja, gyakran még egyáltalán nem ér véget a megpróbáltatások időszaka. Valakinél csak ekkor kezdődik el igazán. Az alhasi fájdalom, menstruációs görcs, erős vérzés, elhúzódó menstruáció , a hangulatingadozás megnehezítik a menzesszel töltött napokat.
Sajnos tévesen elhitetik velünk, Nőkkel, hogy ennek így kell lennie, mert mi Nők vagyunk, és a „vele járó” dolgokat el kell viselnünk, mert mi ezt kaptuk. De, arról ritkán esik szó, hogy mik lehetnek a tünetek okai, és hogyan lehet ezeken segíteni. Pedig a tűrésen és a gyógyszeres kezelésen kívül van más lehetőség is, mely nem csupán a tüneteket fedi el, hanem megszünteti a probléma okát is.

Aki az okokat tudja, már félig meg is oldotta. A lényeg, hogy ne a tüneteket kezeljük! Vegyük ki a marék gyógyszert a zsebünkből, húzzuk fel a redőnyt a szobában!

Egy mély lélegzetvétel, és egy nyújtózás után vidáman indulhat a nap. Igen, az a nap is.

Aviva tornávan a Női virágzásért

A menstruációt megelőző tünetek, és aztán a tisztulási napok alatti menstruációs görcs, feszültség, stb. eredetét több irányból kell vizsgálni. Ennek okai sokfélék lehetnek.
Lehet oka:
• a helytelen táplálkozás
• hormonális egyensúly felborulása
• lelki okok (nőiségünk elfogadása, a nőket terhelő sokféle elvárásnak való megfelelési kényszer, egyéb forrásból származó lelki terhek)
• nőgyógyászati betegségek (ciszta, mióma, endometriózis).
Szervezetünk harmonikus működéshez nagyban hozzájárulnak hormonjaink, melyek nélkül gyakorlatilag minden életfunkciónk zavart szenved kisebb-nagyobb mértékben. Nőiségünk és lelki egyensúlyunk is erősen befolyásolt a hormonrendszerünk egészségi állapotától. Az Aviva torna egy a hormonrendszerre is ható torna, melyet rendszeresen gyakorolva hatékonyan támogathatjuk testünk öngyógyító folyamatait, melynek eredménye a Nőiség harmonikus egyensúlya, így a női gondok ezentúl már csak női dolgok lesznek.