Endometriózis

Endometriózis ellen is Aviva torna http://www.avivaklub.hu/noi-gondok/endometriozis/

Az endometriózis egy rejtélyes betegség, melynek kialakulásáról több elmélet is megfogalmazódott már. A név az „endometrium” szóból származik, mely a méh belső falát borító nyálkahártyát jelöli. A betegség lényege, hogy ez a nyálkahártya a méh üregén kívül, egyéb területeken is megjelenik, ahol épp úgy viselkedik, mint természetes helyén. A női ciklus változásait a tévúton járó endometrium is követi, menstruáció idején megduzzad, és vérzik. Míg a méhen belül lévő vérzés ki tud tisztulni a szervezetből a hüvelyen keresztül, addig a rendellenes helyeken előforduló szövetek vérzése megreked, ezzel a környező területeken ciszták, gyulladások és összenövések kialakulását idézve elő.
Az endometriózis kezelésénél nem elegendő csupán a tünetek –néha csak részeredményt hozó – visszaszorítása. A cél az okok megszüntetése, ezzel a valódi gyógyulás elérése.
A gyógyulásra alternatív megoldások is lehetőséget kínálnak. Ezek több pilléren nyugszanak:

• Étrend (speciális endometriózis diéta)
• Kemikáliák kiiktatása a környezetből (testápolás, tisztítószerek területén alternatív megoldások felkutatása, alkalmazása)
• Méregtelenítés
• Stressz-kezelés

Az Aviva torna kiterjedt, vagy gyulladásos endometriózisos gócok esetében csak a fent megfogalmazott alternatív terápiák min. 3-6 hónapos gyakorlását követően ajánlott. Cél, hogy a hormonális egyensúlyt visszaállítsuk a megfelelő állapotba. Amennyiben nincs gyulladás, vagy a betegség nem kiterjedt, és az alhasi vérbőséget okozó torna is engedélyezett, akkor akár rögtön megkezdhető az Aviva Módszer gyakorlatainak végzése. Ajánlott minden esetben orvossal konzultálni.