CISZTA, MIÓMA 

A petefészekciszta és a mióma is meglehetősen gyakori nőgyógyászati probléma mostanában. Mit is jelentenek, mi a különbség?
A petefészekciszta egy tokkal körülvett, folyadékkal telt üreg. Ciszták,
előfordulhatnak a természetesen is, például a tüszőérés folyamata során. Azonban, van az az eset, amikor jelenlétüket már nem lehet természetesnek venni méretük, elhelyezkedésük, vagy természetüknél fogva.
A mióma egy vagy több göbből álló kötőszöveti vagy izomcsomó. Jó indulatú daganat, mely leggyakrabban a méh simaizomszövetén keletkezik.   tovább…

 

ENDOMETRIÓZIS

Az endometriózis egy rejtélyes betegség, melynek kialakulásáról több elmélet is megfogalmazódott már. A név az „endometrium” szóból származik, mely a méh belső falát borító nyálkahártyát jelöli. A betegség lényege, hogy ez a nyálkahártya a méh üregén kívül, egyéb területeken is megjelenik, ahol épp úgy viselkedik, mint természetes helyén. Az endometriózis kezelésénél nem elegendő csupán a tünetek –néha csak részeredményt hozó – visszaszorítása. A cél az okok megszüntetése, ezzel a valódi gyógyulás elérése.
A gyógyulásra alternatív megoldások is lehetőséget kínálnak.  tovább…

 

PCOS (Policisztás ovárium szindróma)

Mára már egyértelművé vált, hogy a PCOS (policisztás ovárium
szindróma) életmód betegség. Az életmód betegségeket
előidéző legalapvetőbb problémák közé sorolható.: a helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, stressz, környezeti ártalmak. A PCOS oka anyagcserezavar és …     tovább….


PMS

Jé! Megjött. Nem is vettem észre.
Ilyet igazán ritkán hallani nőktől. Sokkal inkább sajnálkozó megjegyzések, sóhajtások hallatszanak, amik fájdalmakról, rossz közérzetről testi-lelki görcsökről szólnak. Sokakat gyötörnek a PMS (premenstruációs szindróma) (menstruációt megelőző) tünetek, melyeket az alábbi csoportok szerint lehet meghatározni:     tovább…

 

VÁLTOZÓKOR

A változókor a 45-60 év közötti nőket érinti. Ebben az időszakban megváltozik a hormontermelés.
Az ösztrogén és progeszteron termelés visszaesése, többféle tünettel is együtt járhat.
A változókor tüneteinek megelőzésében és kezelésében egyaránt segítséget nyújt az Aviva Módszer.
A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás segíti  tovább….