18 alapgyakorlat18 alapgyakorlat

Az Aviva tanfolyamon az Egyszerű módszer 18 alapgyakorlatával ismerkedünk meg legelőször. A gyakorlatok kardió hatásuk mellett vérbőséget okoznak a genitális zónában, melynek köszönhetően a medencében elhelyezkedő szervek többlet tápanyag és oxigénellátásban részesülnek. Hormonharmonizáló hatása révén az egész testre jótékonyan hat.

A torna rendszeres gyakorlásával:

  • kiküszöbölhető a menstruációs fájdalom
  • lerövidíthető vagy meghosszabbítható a menstruációs ciklus hossza
  • javul a fogamzó képesség
  • meghozza az akár évek óta kimaradó menzeszt  
  • segít megszabadulni a súlytöbblettől, mely nem túlzott evésből ered, mivel az optimalizálódott hormonszint csökkenti az étvágyat
  • saját hormonszinted harmonizálásával segít a fiatalos külső megőrzésében és a belső egyensúly megteremtésében.
  • segíti a ciszták, miómák felszívódását
  • megszűnnek a változókori panaszok – hőhullám, depresszió, beszáradás, szőrösödés


Ovuláció serkentő torna

Ovulációserkentő tornaElsőként az Egyszerű módszer 18 alapgyakorlatát kell kitartóan végezni, hogy szervezetünk regenerálódni tudjon az esetleges korábbi problémák után, illetve, hogy megerősödhessen, és felkészülhessen a jövőbeni feladatok ellátására. Az ovulációs gyakorlatokat a 3-4 hónapos megerősítő-regeneráló idő eltelte után szoktuk javasolni,  vagy ha PCOS tünetei vannak.

Ovulációhiány esetén az Egyszerű módszer 18 gyakorlatának heti háromszori gyakorlása mellett, ajánlott az ovulációs gyakorlatokat a menstruáció 4. napjától elkezdeni, és hetente kétszer, vagy minden másnap elvégezni a ciklus 14. napjáig.


Várandósok tornája

Várandósok tornájaA várandósság szépséggel, bájjal, erővel, energiával ruházza fel a testet, ugyanakkor mind az áldott állapot, mind a szülés erős fizikai és érzelmi változásokat hoz a Nő életébe.
Készítsd fel testedet és lelkedet a nagy eseményre!
A gerinc, medence ízületeinek rugalmassága és a medence izomzatának, és a hüvely rugalmassága feltétele a könnyű várandósságnak és szülésnek. Helyes légzéssel és mozdulatokkal, többlet oxigént és tápanyag ellátottságot biztosíthatunk a babának.

Az Aviva Módszer kifejezetten várandósoknak összeállított gyakorlatai  között speciális mozgás, légzés, és lazítási technikák támogatják a testi, lelki felkészülést az anyává válás csodálatos folyamatában.

Ismerkedj meg az Aviva Várandósoknak összeállított gyakorlataival az alábbi címen:
Budafok-Tétény Általános Ipartestület
1221 Budapest, Mária Terézia u. 60.
A foglalkozáson való részvételhez bejelentkezés szükséges.
A várandós tornát egészséges kismamák végezhetik. Kérje ki orvosa véleményét.

 

Szülés utáni torna

Szülés utáni tornaA várandóság 9 hónapja és a szülés változásokat hoz a testtartásban, a csontrendszerünkben. Megnyúlnak az izmok, kötőszövetek, különösen a hasfal izmai. Megváltozik testünk súlypontja, és fokozott terhelést kap a gerinc és a medence. A hasizmok megnyúlnak, és mozgás hiányában, nehezen nyerik vissza régi tónusukat. A Szülés utáni torna gyakorlatai segítik a terhesség ideje alatt egyre fokozódó terhet hordozó izmok és kötőszövetek, valamint a szülés során erősen igénybevett területek regenerálódását.


Aviva gátizomerősítő torna

Inkontinencia, változókor

Az Aviva gátizomerősítő gyakorlatokkal megakadályozható, vagy megállítható a kismedencei izmok elgyengülése, és a rendszeres gyakorlás segíti a regenerációt. A gyakorlatoknak köszönhető javuló vérellátottság hozzájárul az altesti egészség megőrzéséhez. Az izomzat megerősítésével megszüntethetők a korábbi izomgyengeség vagy elégtelen vérellátottság miatt kialakult problémák, mint az inkintinencia, görcsös, fájdalmas vagy elhúzódó menstruáció, valamint a várandósság és a szülés után kialakult altesti gyengeségek. Az izomtónus javításával, javul a szexuális élet minősége is, mivel segíti az orgazmus-képesség kialakulását, fokozza a szexuális örömöket.

Az Aviva gátizomerősítő gyakorlatok segíthetnek a hüvelyfalsüllyedés, méhsüllyedés, és hólyagsüllyedés enyhítésében, megszüntetésében.

A férfiak számára is hasznos gyakorlatok javítják az altesti vérellátottságot, megerősítik kismedencei izomzatot, így a merevedési problémák…

Férfi tornaAz idő múlása és a helytelen életmód a férfiak egészségére is káros hatással van. A rosszul összeállított étrend, az  alkoholfogyasztás, dohányzás, sok stressz a belső elválasztású mirigyek csökkent működéséhez vezetnek, ami hátrányosan befolyásolja a férfi aktivitást, a nemzőképességet, és egyéb, akár súlyos betegségek forrása lehet.

A károsító tényezők kiküszöbölésével, táplálékunk egészségügyi szempontból is igényes összeállításával, és a Férfiak gyakorlatainak rendszeres elvégzésével megszüntethető a pontenciazavar, kiküszöbölhetők a prosztataproblémák, növelhető a spermiumok életképessége és száma, és a korábban említett problémák megoldásával, megszűnik az előzőekből fakadó depresszió. A gyakorlatok testre és lélekre egyaránt jótékony hatása már rövid időn belül érezhető.

Rövidített módszer

Rövidített módszerHa éppen nincs időd az Egyszerű módszer 18 gyakorlatát (30perc) végigtornázni, akkor tornázd a Rövidített módszer (15perc) gyakorlatsorát, mely az Egyszerű módszerre épül. A Rövidített módszer kevesebb gyakorlatból áll, ezek összessége azonban intenzívebb gyakorlatokból kötött csokor. Amikor azonban lehetőséged van rá, maradj az Egyszerű módszernél.