AVIVA Gabriella Steiner

aviva_gree Fazekas Gabriella 1930-ban született Budapesten. Sportoló, bicsérdista szüleinek köszönhetően a test kontrollálása teljesen természetes volt számára már kisgyermekkorától kezdve. AVIVA már 7 évesen nagy jövőjű balerina ígéretével táncolt.

Viszontagságos gyermeki éveket követően elvégezte a Testnevelési Főiskolát, és testnevelő tanár lett, majd bontakozó balett karrierje csúcsán a tel-aviv-i operaház balerinája lett. Az 50-es években tomboló paralízisjárvány idején otthagyta az operaházat, jógát, anatómiát tanult, és fizikoterapeuta képesítést szerzett. Paralízisben megbénult gyerekekkel foglalkozott. Hitte, hogy akaraterővel és mozgással, szinte minden betegség legyőzhető.

További reményt keltett számára Dr. William Winternitz amerikai endokrinológus kutatási eredménye is, miszerint a mozgás mérhetően befolyásolja bizonyos hormonjaink termelését.

aviva-logo_c-blackA kutatók ma már figyelembe veszik a mozgás minőségét, intenzitását és időtartamát is, ugyanis mindhárom tényező jelentős szerepet játszik abban, hogy az adott testedzés, milyen hatással bír a tesztoszteron, ösztrogén, inzulin, sőt thiroid termelésünkre. A kívülről bevitt hormontabletták és a szervezet saját maga által termelt hormonok hosszú távú hatásai között azonban jelentős különbség van! Ezért is felbecsülhetetlen a jelentősége, ha ösztrogén-termelésünket testgyakorlással tudjuk stimulálni akár gyermekvállalás érdekében, akár menopauza idején, illetve azt követően.

AVIVA Gabriella Steiner női torna-foglalkozásokat tartott. Tudatosan figyelte a torna gyakorlatainak alhasi vérkeringést serkentő hatását, és rájött arra, hogy a nők, ezekkel a gyakorlatokkal, szinte minden problémájukon tudnak segíteni. Ovulációt serkenthetnek az ovuláció-serkentő gyakorlatsorral, inkontinenciát gyógyíthatnak az alap (Egyszerű Módszer) és az inkontinencia programmal, miómákat, cisztákat tornázhatnak el az alap gyakorlatokkal, és ezzel még nem értünk a sor végére.

Legbüszkébb mindig azokra a szép és okos gyerekekre volt, akiket az évekig meddőséggel hiába kezelt asszonyok szültek – az ő gyakorlatainak hatására.